...... sk en cz
de sk en pl cz ru fr it hu pt cz
en de sk pl ru jp fr it hu pt
 

MouseMenu je speciální funkce zde na TheAnGeLs portále. MouseMenu se vyvolá / zobrazí zmáčknutím a přidržením levého tlačítka na myši.

MouseMenu má různá nastavení. Zde je jejich podrobný popis:

1. MouseMenu může uživatel nastavovat ve svém profilu po přihlášení:

http://www.theangels.eu/users.php?m=profile

Nebo v případě, že nemáte na TheAnGeLs portále vytvořený účet, tak je možné nastavit alespoň základní věci zde:

http://www.theangels.eu/list.php?c=guestset

Položky, které máte v MouseMenu vyšedlé (neaktivní) se aktivují až po přihlášení jako uživatel nebo po jejich nastavení v profilu uživatele.

2. Mousemenu má 3 základní nastavení:

2.a. Čas do objevení MouseMenu. Je to čas, po který je nutné držet levé tlačítko myši, aby se MouseMenu objevilo. Výchozí nastavení (hodnota, která je přednastavena od nás) je 500 milisekund. Hodnota lze nastavit od 100ms do 999999ms. 100 milisekund je v podstatě nejkratší možná doba, kdy se ještě dá rozlišit mezi jednoduchým kliknutím a přidržením tlačítka myši (průměrná doba jednoduchého kliknutí je cca 70-80ms). 999999ms je pochopitelně extrémně dlouhá doba (minuta a půl), ale pro jistotu jsme dali velký rozsah. Hodnoty, které pro vás budou zajímavé se nejspíš budou pohybovat od 200ms do 2000ms.

2.b. Čas do změny na další menu. Pokud budete levé tlačítko myši i po objevení základního MouseMenu stále držet stisknuté, tak se vám objeví další (rozšířené) menu, případně třetí (uživatelské - jen pro přihlášené) menu, kde si můžete položky libovolně nastavit v profilu uživatele. Tímto časem tedy nastavíte, jak rychle se vám budou menu, při držení levého tlačítka myši, měnit. Přednastaveno (výchozí nastavení) je 500 milisekund. Minimální čas je 100 milisekund (ale to je extrémně málo), maximálka 999999ms. Hodnoty, které pro vás budou zajímavé se nejspíš budou pohybovat od 400ms do 2000ms.

2.c. Čas do skrytí menu. Ve chvíli, kdy pustíte levé tlačítko myši, se začne počítat čas, který můžete využít na svou volbu v menu. Pokud žádnou volbu nezvolíte, tak menu za nějaký čas zmizí. Za jak dlouho menu samo (automaticky) zmizí, nastavíte právě tímto časem. Přednastaveno (výchozí nastavení) je 2000 milisekund. Minimální čas je 200 milisekund (čas na skrytí MouseMenu MUSÍ být minimálně o 100ms větší, než čas do změny na další menu), maximálka 999999ms. Hodnoty, které pro vás budou zajímavé se nejspíš budou pohybovat od 1000ms do 10000ms.

3. Rozšířené nastavení MouseMenu:

3.a. Rozšířené volby MouseMenu jsou dostupné pouze pro přihlášené uživatele. Jsou dostupné 4 vlastní volby, pod které si můžete nastavit jakýkoliv odkaz na vaši oblíbenou sekci nebo akci TheAnGeLs portálu nebo úplně jakoukoliv vaši oblíbenou stránku (takže se snadno a rychle přesunete například na váš mail, FaceBook, Twitter, TeamSpeak nebo blog o pletení atd.). Maximální délka odkazu je však 128 znaků (pokud by vám odkaz nevycházel o pár znaků, můžete webový odkaz zkrátit o "http://" případně o "www"). Je také možné připojit název položky, který se po chvíli zobrazí jako titulek v případě, že nadjedete myší nad položku v MouseMenu. Titulek má také omezení na 128 znaků.

3.b. Nezobrazovat titulky položek. Pokud by někomu vadilo zobrazování titulků (bublin), které se objeví při nájezdu myši nad položku v MouseMenu, tak je možné toto zobrazování zaškrtnutím tohoto políčka zrušit.

3.c. Otevírat v novém okně. Zaškrtnutím této volby se vám budou odkazy, které jste si do MouseMenu přidali, otevírat v novém okně (vašeho webového prohlížeče). Tato volba platí pouze pro vámi přidané položky. Otevření webového odkazu v novém okně aktivujete také přidržením klávesy "Ctrl" a současným kliknutím na volbu v MouseMenu (nebo jakýkoliv webový odkaz).
 
Všechny zkratky