...... sk en cz
de sk en pl cz ru fr it hu pt cz
en de sk pl ru jp fr it hu pt
 

Včera, 29.12.2010, se konečně 4story portál TheAnGeLs oblékl do nového. Jak se to celé seběhlo?

Koncem června 2010 se na stránky přihlásila hráčka Katelin, které se stránky líbily, ale měla výhrady k tehdejší hlavičce portálu (zde ukázka), kterou vytvořil hráč icce. Stará hlavička byla - dle mého – vzhledem k dřívějším potřebám webu plně dostačující a icce má za ni můj velký dík.

Ačkoliv jsem nevěděl, zda hráčka Katelin má nějaké zkušenosti s grafikou, ptal jsem se jí, co by bylo dobré vylepšit, a následně jsem se jí tedy zeptal, zda by nám nepomohla připravit nějakou lepší. Katelin souhlasila, ale přes prázdniny bylo málo času, a tak po pár dotazech na situaci okolo nové hlavičky na portál se v průběhu září pustila do práce. Záhy pak představila novou podobu hlavičky portálu. Jako předlohu použila fantasy obrázek s hradem od rumunského 3D grafika Dragos Jieanu. Následovalo pak několik drobnějších oprav a vytvoření zhruba 3 variant, ze kterých jsem pak vybral tuto (zde náhled).

Moje představa však byla přece jen komplexnější a při příležitosti změny hlavičky jsem uvažoval o celkové zásadní úpravě vzhledu portálu. Po několika pokusech jsme s Cartny (dříve Katelin) usoudili, že má představa je na vzdálenou komunikaci příliš. Cartny byla tak hodná, že mi poskytla svůj návrh hlavičky v "psd" (soubor, který obsahuje veškeré informace o obrázku), a já mohl začít hledat vhodný čas pro spolupráci s mým dvorním grafikem Danielem Novákem.

Zhruba za měsíc - mých téměř neustálých připomínek - byla tapeta hotova. Grafici si oddechli, ale mně vše teprve začínalo. Po zhruba dvouměsíčním maratonu, který obnášel téměř kompletní překopání rozsáhlých pasáží kódu webu, je stránka tak z 90% hotová (90% toho, co jsem chtěl stihnout do vánoc ;) ).

Je ještě plno věcí, které budou postupně předělané. Například bude ještě kompletně změněné Menu, některé překlady a další. Co je však mimo jiné přidané:

1. Náhodné načítání screen-shotů. Což umožní snadné přidávání nových, a tím přispěje k oživení webu.

2. Vylepšené hlasování. Lze lépe nastavit, kdo kde může či nemůže hlasovat. V některých hlasováních mohou hlasovat i neregistrovaní hráči.

3. Svůj profil zobrazíte kliknutím na své jméno vedle uvítaní "Vítej" (vlevo nahoře).

4. Upozornění na nové PM - dopískem rovněž vlevo nahoře.

A plno dalšího čeká, ale o tom až jindy ;) . Nyní - kdo chce - si může užívat nový vzhled.

Poděkování pro: icce, Drakos Jieanu a zvláště pak Cartny (Katelin) a Daniel Novák

Ať se vám tu líbí, přeje
Kostelnice
 
Všechny zkratky